CHRIS PINE, NICOLE KIDMAN, BEN FOSTER, ALEXANDER SKARSGARD, ETHAN HAWKE, WILLEM DAFOE OVOG VIKENDA U DRUŠTVENOM CENTRU BIBINJE

Još jedan filmski vikend je pred nama u Društvenom centru Bibinje.

U petak, 22. travnja, prikazujemo akcijski triler ˝Plaćenik¨ s Chris Pineom u naslovnoj ulozi, dok u subotu prikazujemo epski triler ˝Sjevernjak˝ poznatog redatelja Roberta Eggersa. Svoja mjesta možete rezervirati po već poznatom principu, online ili osobno u Općini Bibinje.

Potpis na potpisnu listu EU projekta ˝Društveni centar Bibinje˝ i predočenje osobne iskaznice za osobe starije od 18 godina je obavezno. Maloljetne osobe mogu prisustvovati projekciji jedino uz pratnju roditelja ili skrbnika.

PLAĆENIK | The Contractor (15)

PETAK, 22. TRAVNJA | 20 SATI

IIZVORNO IME: The Contractor
REDATELJ: Tarik Saleh
ŽANR: akcija, triler
ULOGE: Chris Pine, Ben Foster, Gillian Jacobs, Eddie Marsan
TRAJANJE FILMA: 103 min
GODINA: 2021
DRŽAVA: SAD

Sadržaj filma:
Nakon što je nečasno otpušten iz marinaca, James Harper (Chris Pine) pridružuje se paravojnoj organizaciji kako bi svoju obitelj mogao uzdržavati radeći jedini posao koji zna. Sa svojim timom otputuje u Berlin na tajnu misiju u kojoj istražuju misterioznu prijetnju, ali se odjednom nađe napušten od svih i lovljen usred Europe. Dok se bori za goli život nastoji otkriti motive onih koji su ga izdali.

SJEVERNJAK | The Northman (15)

SUBOTA, 23. TRAVNJA | 20 SATI

IZVORNO IME: The Northman
REDATELJ: Robert Eggers
ŽANR: epski triler
ULOGE: Alexander Skarsgard, Anya Taylor-Joy, Nicole Kidman, Ethan Hawke, Willem Dafoe, Claes Bang, Björk
TRAJANJE FILMA: 136 min
GODINA: 2022
DRŽAVA: SAD

Sadržaj filma:
Hvaljeni redatelj Robert Eggers, poznat po filmovima The Witch (2015.) i The Lighthouse (2019.), predstavlja novi film Sjevernjak (The Northman), osvetnički triler sa zavidnom glumačkom postavom koja uključuje Alexandera Skarsgarda, Nicole Kidman i Ethana Hawkea, uz zvijezde Eggersovih prethodnih filmova – Willema Dafoea iz The Lighthouse i Anyu Taylor-Joy iz The Witch. U ovom filmom se pojavljuje i islandska pjevačica Björk, zajedno sa svojom kćeri Ísadórom Bjarkardóttir. Sjevernjak je priča koja prati vikinškog princa čiji je cilj osvetiti svog oca. Radnja se odvija na Islandu na prijelazu 9. i 10. stoljeća.Priča je prikazana kroz oči Amletha (Skarsgard) koji još kao dječak svjedoči ubojstvu svog oca, kralja Aurvandila (Ethan Hawke), koje je počinio njegov stric Fjolnir (Claes Bang). 

Scenarij je uz Eggersa pisao i 

islandski pjesnik Sjón koji je u nekoliko navrata surađivao s Björk kao tekstopisac njezinih pjesama, a zajedno s Lars von Trierom surađivao je na scenariju za film Dancer in the Dark (2000.). Srednjovjekovna skandinavska legenda na kojoj je priča bazirana poslužila je Shakespeareu kao inspiracija za slavnog Hamleta.

Nakon što mu zarobe majku, kraljicu Gudrun (Nicole Kidman), Amleth bježi iz rodne zemlje. Poput slomljene Arye Stark iz Igre prijestolja, koja svake večeri naglas čita popis ljudi kojima će se osvetiti, Amleth se zaklinje da će se osvetiti za sve što mu je u ranoj mladosti oduzeto.
Sam Eggers je izjavio kako je rad na filmu bila „daleko najteži i najambiciozniji pothvat kojeg sam se ikad primio.”
Na novom filmu Eggers ponovo surađuje s direktorom fotografije Jarinom Blaschkeom te još jedan zajednički projekt pretvaraju u vizualni spektakl. S takvim adutima, od vizualne estetike do zvjezdane glumačke postave, ovaj vikinški triler bit će filmsko iskustvo za pamćenje.

SJEVERNJAK | SUBOTA, 23. TRAVNJA | 20 SATI

Izradu internetske stranice je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.
Sadržaj internetske stranice isključiva je odgovornost Općine Bibinje.