POVIJESNA SAGA SE NASTAVLJA; FILMSKI VIKEND U ZNAKU DOWNTON ABBEYA

Još jedan filmski vikend je pred nama u Društvenom centru Bibinje.

U petak, 29. travnja, prikazujemo prvi dio poznate povijesne sage o obitelji Crawley ˝Downton Abbey ¨ koji je hvaljen od kritike u kinima zaradio impresivnih 194 milijuna dolara. U subotu, 30. travnja PREMIJERNO možete pogledati najnoviji nastavak povijesne sage Downton Abbey: Novo doba.

“Downton Abbey” je iznimno popularna britanska serija koja je prve simpatije stekla 2010. godine kada je s emitiranjem započela prva sezona. Već po izlasku prve sezone seriju je zapatila i publika i kritika. Godine 2011. serija “Downton Abbey” za svoju prvu sezonu osvaja mnoge ugledne svjetske televizijske nagrade među kojima se najviše ističe čak šest Emmyja i dvije nagrade BAFTA. Do kraja 2015. godina vjerni pratitelji serije su mogli uživati u šest sezona, a tu su se našla i izdanja božićnog specijala. Nakon finala serije, televizijske kuće diljem svijeta su nastavile s repriziranjem ovog sada već kultnog televizijskog uratka, a to je nagnalo producente da priče britanskih plemića prenesu na filmsko platno.

Svoja mjesta možete rezervirati po već poznatom principu, online ili osobno u Općini Bibinje.

Downton Abbey
PETAK, 29. TRAVNJA | 20 SATI

IZVORNO IME: Downton Abbey
REDATELJ: Michael Engler
ŽANR: drama
ULOGE: Laura Carmichael, Michelle Dockery, Tuppence Middleton
TRAJANJE FILMA: 122 min
GODINA: 2019
DRŽAVA: SAD

Sadržaj filma:
Uoči premijere drugog nastavka popularne sage prisjetit ćemo se priče bogate familije Crawley koja ima imanje na engleskom selu početkom 20. stoljeća. Film je adaptacija popularne serije Downton Abbey koja je prikazivana od 2010. do 2015. godine.

Scenarij za film napisao je oskarovac Julian Fellowes, koji je napisao i scenariji za svih 52 epizode serije dok je Michael Engler (koji je bio redatelj u četiri epizode) redatelj. Većina glumaca iz serije se pojavljuje i na filmu.
Radnja filma se vrti oko posjeta engleskog kralja i kraljice Downton Abbey-u što je ujedno velika čast i za vlasnike i za poslugu a s druge strane i vrlo stresna situacija jer plemstvo ima svoje specifične prohtjeve.
Film je svojevrstan nastavak na seriju koji donosi zaključuje cijelu seriju te rasvjetljuje sudbinu glavnih likova kao i samog Downton Abbeya.

DOWNTON ABBEY| PETAK, 29. TRAVNJA | 20 SATI

Ulaz je besplatan uz potpis na potpisnu listu EU projekta ˝Društveni centar Bibinje˝ i predočenje osobne iskaznice za osobe starije od 18 godina. Maloljetne osobe mogu prisustvovati projekciji jedino uz pratnju roditelja ili skrbnika.

Potpis na potpisnu listu EU projekta ˝Društveni centar Bibinje˝ i predočenje osobne iskaznice za osobe starije od 18 godina je obavezno. Maloljetne osobe mogu prisustvovati projekciji jedino uz pratnju roditelja ili skrbnika.

DOWNTON ABBEY: NOVO DOBA | Downton Abbey: A New Era (12)
SUBOTA, 23. TRAVNJA | 20 SATI

IZVORNO IME: Downton Abbey: A New Era
REDATELJ: Simon Curtis
ŽANR: povijesna drama
ULOGE: Hugh Bonneville, Laura Carmichael, Jim Carter, Brendan Coyle, Michelle Dockery, Kevin Doyle, Joanne Froggatt
TRAJANJE FILMA: 125 min
GODINA: 2022
DRŽAVA: Velika Britanija

Sadržaj filma:
U filmskom nastavku ove kultne franšize, događa se presedan unutar Downtona. Imanje dobiva primamljivu ponudu filmske ekipe koja želi snimati dugometražni film u sklopu zdanja. Glumci i članovi ekipe – od Hugha Dancyja do Laure Haddock – donose novu dinamiku u odnose, a samo snimanje počinje izazivati priličnu pomutnju među vlasnicima i osobljem.
Kako bi se distancirali od kaotičnog filmskog seta, dio članova obitelj Crawley odlazi u Francusku na privremen boravak u vili koja je msteriozno poklonjena Lady Violet, nakon što je davno, tijekom mladosti, provela “nekoliko dana” s muškarcem.
Biti će zanimljivo otkriti o čijoj se kući zapravo radi i što se točno dogodilo između Violet i nepoznatog muškarca? Znatiželjnici će morati pričekati, a u međuvremenu pogledajte trailer dugo očekivanog nastavka filma Downton Abbey: Novo doba.

DOWNTON ABBEY: NOVO DOBA | SUBOTA, 30. TRAVNJA | 20 SATI

Ulaz je besplatan uz potpis na potpisnu listu EU projekta ˝Društveni centar Bibinje˝ i predočenje osobne iskaznice za osobe starije od 18 godina. Maloljetne osobe mogu prisustvovati projekciji jedino uz pratnju roditelja ili skrbnika.

DRUŠTVENI CENTAR BIBINJE, NALAZI SE U PRIZEMLJU ZGRADE OPĆINE BIBINJE, NA LOKACIJI TRG TOME BULIĆA 2, 23205 BIBINJE

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Izradu internetske stranice je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.
Sadržaj internetske stranice isključiva je odgovornost Općine Bibinje.